Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας & Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας & Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα

Ημέρα Φιλοζωίας 4 Απριλίου, είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε στη σημασία της συνύπαρξης και του σεβασμού προς τα ζώα. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη των δικαιωμάτων των ζώων, στην προώθηση της προστασίας τους και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που τους αφορούν.

Το ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου διοργάνωσε επίσκεψη στο κτηνιατρείο του κ. Πώχου Ηλία. Ο κτηνίατρος ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και μαθητές  σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αλληλοεπιδρούμε με τα ζώα στην καθημερινή μας ζωή. Έλυσε απορίες μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, μας ενθάρρυνε να δράσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων και την προώθηση της συμπόνιας και του σεβασμού απέναντί τους.

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας που συνέπεσε φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα, την Πέμπτη 4 Απριλίου, το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου διοργάνωσε επίσκεψη στο κτηνιατρείο του κ. Πώχου Ηλία. Ο κτηνίατρος, αφού μας ενημέρωσε για θέματα που αφορούν κυρίως τα οικόσιτα ζώα, απάντησε και σε ερωτήματά μας. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαμε την ευκαιρία να είμαστε παρόντες στην παρακολούθηση ενός περιστατικού, όπου και στην πράξη είδαμε πώς πραγματοποιείται η εξέταση ενός  κατοικίδιου.

filozoia