Δράσεις του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Καρπάθου

vrahionas

Χρήση μικροελεγκτών σε κατασκευή έξυπνων κτιρίων και ρομποτικές κατασκευές.

Ο στόχος του έργου αυτού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την χρήση μικροελεγκτών και τον προγραμματισμό αυτών. Λόγω της έλλειψης κατάλληλου εργαστηριακού χώρου (το σχολείο μας στεγάζεται σε προκατασκευασμένους οικίσκους) αποφασίστηκε ότι θα ήταν προτιμότερη η κατασκευή και ο προγραμματισμός ενός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
MENOUME ASFALEIS

Μένουμε ασφαλείς και προστατεύουμε τους γύρω μας.

Η εργασία αυτή εκπονήθηκε στο  πλαίσιο «Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων» στον άξονα «Αγωγή Υγείας» από τους μαθητές όλων των τάξεων του ΕΠΑΛ Καρπάθου με στόχο οι μαθητές του σχολείου μας να αποκτήσουν γνώσεις για την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας σε επείγουσες καταστάσεις και παράλληλα να είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται σε αυτές με αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και πειθαρχεία, παραμένοντας ταυτόχρονα οι ίδιοι ασφαλείς και συνειδητοποιώντας την ανάγκη προσφοράς στο συνάνθρωπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
REVOLUTION GR

Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των μαθητών

Η εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του «Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων» στον άξονα «Πολιτιστικών Θεμάτων» από τους μαθητές της Α΄ τάξης του ΕΠΑΛ  Καρπάθου με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η εργασία περιλαμβάνει οκτώ αυτοτελείς ενότητες που αφορούν σημαντικά γεγονότα τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ελληνικής  Επανάστασης,  καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες που διαδραμάτισαν  πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή . Η επιλογή των θεμάτων έγινε σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα  και τις προτιμήσεις των μαθητών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
CIVIL GR

Ελληνικός Πολιτισμός: Από την Προϊστορία ως τη Σύγχρονη Εποχή

Η εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο  της «Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» από την Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ Καρπάθου κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Αναφέρεται στον ελληνικό πολιτισμό από την προϊστορία έως τη σύγχρονη εποχή προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά και την ιστορία των σημαντικότερων μνημείων του ελληνικού  πολιτισμού και μελετώντας ταυτόχρονα την αρχιτεκτονική, γλυπτική, τοιχογραφία και γενικότερα όλες τις μορφές τέχνης, ενώ παράλληλα καταγράφονται ιστορικά στοιχεία για τις περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
epainos

Μαθητικός διαγωνισμός: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες»

Στον 8ο Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες», που συνδιοργανώθηκε για το σχολικό έτος 2021-2022 από την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Σπίτι της Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
Δεν υπάρχουν άλλες δράσεις