Δράσεις του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Καρπάθου

agries_melisses_2

Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και το μαθητή του Λυκείου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής,ο οποίος διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο:<<Αγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου.>>

Τα έργα ζωγραφικής των μαθητών/μαθητριών ήταν:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
sygxrona_per_provl

Σύγχρονα Περιβαλλοντικά Προβλήματα

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων εκπονήθηκε από τους μαθητές της Α τάξης εργασία και παρουσίαση σε Power Point με θέμα ‘’Σύγχρονα Περιβαλλοντικά Προβλήματα’’. Στόχος του προγράμματος, ο οποίος και  επιτεύχθηκε πλήρως, ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο οικολογικό πρόβλημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
foumaris_1

Θεατρικό έργο: «Η δίκη του Καπνού Φουμάρη»

Την Τρίτη 16/05/2023 ομάδα μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου παρουσίασε στο χώρο του σχολείου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το θεατρικό έργο «Η δίκη του Καπνού Φουμάρη». Στόχος του θεατρικού ήταν η ανάδειξη των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος στην υγεία και στην οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, όπως επίσης και η συνειδητοποίηση από τον κάθε άνθρωπο της ευθύνης του απέναντι στο κάπνισμα.

Υπεύθυνος καθηγητής: Καζαντζίδης Γεώργιος    

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
en_gymnasivn

Ενημέρωση Μαθητών Γυμνασίου για τις προοπτικές φοίτησης στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου

Στο πλαίσιο δράσης του σχολείου μας, την Τρίτη 16-05-2023 πραγματοποιήθηκε  ομιλία-ενημέρωση  καθηγητών του ΕΠΑΛ προς τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πηγαδιών με στόχο την παρουσίαση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
plastika-kapakia

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό

Οι μαθητές του  1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (2022-23 συμμετείχαν στη δράση συλλογής πλαστικών πωμάτων με σκοπό να τα διαθέσουν  στον σύλλογο ΠΑΜΕΑ Ρόδου και να βοηθήσουν, μέσω αυτού, συμπολίτες μας ΑΜΕΑ που χρειάζονται αναπηρικά αμαξίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
peripatos

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Την Τρίτη 09/05/2023 και ώρα 10:00πμ στο πλαίσιο δράσης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή με τη συμμετοχή τριών μαθητών της Β τάξης, την επίβλεψη των καθηγητών Κρασσά Βασίλη και Λίολιου Παναγιώτη και την καθοδήγηση του τέως  προέδρου του «Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου» κου Βασίλα Νίκου. Το μονοπάτι/ διαδρομή που ακολουθήθηκε βρίσκεται πάνω από την ΔΕΗ (ΔΕΗ προς Προφήτη Ηλία Απερίου/μονοπάτι Ε.Μ Παναγιώτου), ήταν μέτριας πεζοπορικής δυσκολίας (3/5) και διάρκειας περίπου  2 ωρών. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην πεζοπορία κατέγραψαν το μονοπάτι σε δύο διαφορετικές εφαρμογές στο κινητό τους (AllTrails και Wikiloc) μετρώντας την απόσταση, τα υψομετρικά καθώς και τον ρυθμό βάδισης των πεζοπόρων. Παράλληλα τράβηξαν και ανέβασαν στις εφαρμογές φωτογραφίες του τοπίου. Με τη βοήθεια των καθηγητών και του κου Βασίλα γνώρισαν τακτικές και όρους πεζοπορικούς, αναγνώρισαν σημάδια της διαδρομής και κατάφερνα να έρθουν σε επαφή με μία νέα επαφή με μία νέα εναλλακτική άθλησης και ενασχόλησης για τον ελεύθερο τους χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>
Δεν υπάρχουν άλλες δράσεις