Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου.

agries_melisses_2

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και το μαθητή του Λυκείου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής,ο οποίος διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο:<<Αγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου.>>

Τα έργα ζωγραφικής των μαθητών/μαθητριών ήταν:

Σύγχρονα Περιβαλλοντικά Προβλήματα

sygxrona_per_provl

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων εκπονήθηκε από τους μαθητές της Α τάξης εργασία και παρουσίαση σε Power Point με θέμα ‘’Σύγχρονα Περιβαλλοντικά Προβλήματα’’. Στόχος του προγράμματος, ο οποίος και  επιτεύχθηκε πλήρως, ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο οικολογικό πρόβλημα.

Θεατρικό έργο: «Η δίκη του Καπνού Φουμάρη»

foumaris_1

Την Τρίτη 16/05/2023 ομάδα μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου παρουσίασε στο χώρο του σχολείου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το θεατρικό έργο «Η δίκη του Καπνού Φουμάρη». Στόχος του θεατρικού ήταν η ανάδειξη των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος στην υγεία και στην οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, όπως επίσης και η συνειδητοποίηση από τον κάθε άνθρωπο της ευθύνης του απέναντι στο κάπνισμα.

Υπεύθυνος καθηγητής: Καζαντζίδης Γεώργιος    

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό

plastika-kapakia

Οι μαθητές του  1ου ΕΠΑΛ Καρπάθου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (2022-23 συμμετείχαν στη δράση συλλογής πλαστικών πωμάτων με σκοπό να τα διαθέσουν  στον σύλλογο ΠΑΜΕΑ Ρόδου και να βοηθήσουν, μέσω αυτού, συμπολίτες μας ΑΜΕΑ που χρειάζονται αναπηρικά αμαξίδια.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

peripatos

Την Τρίτη 09/05/2023 και ώρα 10:00πμ στο πλαίσιο δράσης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή με τη συμμετοχή τριών μαθητών της Β τάξης, την επίβλεψη των καθηγητών Κρασσά Βασίλη και Λίολιου Παναγιώτη και την καθοδήγηση του τέως  προέδρου του «Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου» κου Βασίλα Νίκου. Το μονοπάτι/ διαδρομή που ακολουθήθηκε βρίσκεται πάνω από την ΔΕΗ (ΔΕΗ προς Προφήτη Ηλία Απερίου/μονοπάτι Ε.Μ Παναγιώτου), ήταν μέτριας πεζοπορικής δυσκολίας (3/5) και διάρκειας περίπου  2 ωρών. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην πεζοπορία κατέγραψαν το μονοπάτι σε δύο διαφορετικές εφαρμογές στο κινητό τους (AllTrails και Wikiloc) μετρώντας την απόσταση, τα υψομετρικά καθώς και τον ρυθμό βάδισης των πεζοπόρων. Παράλληλα τράβηξαν και ανέβασαν στις εφαρμογές φωτογραφίες του τοπίου. Με τη βοήθεια των καθηγητών και του κου Βασίλα γνώρισαν τακτικές και όρους πεζοπορικούς, αναγνώρισαν σημάδια της διαδρομής και κατάφερνα να έρθουν σε επαφή με μία νέα επαφή με μία νέα εναλλακτική άθλησης και ενασχόλησης για τον ελεύθερο τους χρόνο.

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ Καρπάθου στο πρόγραμμα Tipping Point

TippingPoint1

Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος The Tipping Point in Education, οι μαθητές συναντούν μέσω βιντεοδιαλέξεων ανθρώπους-πρότυπα, τους λεγόμενους μέντορες, από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν.

Oι μαθητές όλων των τάξεων του ΕΠΑΛ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήρθαν σε επαφή με μια μεγάλη πληθώρα επαγγελματιών και επιστημόνων. Με σύγχρονη αλλά και ασύγχρονη επικοινωνία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία που τους ενδιαφέρουν και για άλλα που αγνοούσαν. Οι εκπαιδευτικοί της ομάδας Tipping Point προγραμμάτισαν  και διευκολύναν την υλοποίηση της επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

kyvernoasfaleia

Οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του σχολείου μας, από 1 έως και 30 Μαρτίου, έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας 2023

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

diodos 1

Την Τετάρτη 03/04/2023 το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ρόδου «ΔΙΟΔΟΣ» πραγματοποίησε στο σχολείο μας δίωρη βραχεία παρέμβαση με θέμα τη Συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα. Οι μαθητές όλων των τάξεων προσέγγισαν βιωματικά και με παιγνιώδη τρόπο το θέμα και αντιλήφθηκαν έννοιες, αξίες, συμπεριφορές και στάσεις που τους βελτιώνουν και τους καθιστούν καλύτερους ανθρώπους.

Περιβαλλοντικό διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης

Περιβαλλοντικό διαδικτυακό σεμινάριο

Περιβαλλοντικό διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Στις 28 Φεβρουαρίου και στις 10 Μαρτίου 2023 Το ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου σε συνεργασία με το ΚΠΕ/Κ.Ε.Π.Ε.Α Δραπετσώνας και με τη συμμετοχή εκπαιδευτικων και μαθητών υλοποίησε διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α και Β τάξης. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κα.Τριανταφύλλου Σταυρούλα, προϊσταμένη του ΚΠΕ/ ΚΕ.Π.Ε.Α. Δραπετσώνας. […]